Skip to main content

FORÆLDRE INFO

Hvad er Esport?

I samme stil, som der findes Champions League i fodbold, verdensmesterskaber og OL i atletik, så er der også et betydeligt antal store begivenheder hvert år, hvor Esports udøvere spiller foran et stort publikum. Dette sker enten online eller offline i et forsøg på at vinde den næste store titel og de her tilhørende præmiepengene. I øjeblikket er de mest anerkendte arrangementer og konkurrencerrangører Dreamhack, LCS, Electronic Sports League (ESL), Major League Gaming (MLG), Electronic Sports World Cup (ESWC), QuakeCon og BlizzCon. For at konkurrere blandt eliten skal spillerne yde deres bedste, hvilket kræver masser af dedikation og træning. Præcis som i traditionel sport – har man først nået toppen, er den sværeste udfordring at forsætte med at være en af de bedste.

Esporten er vokset hastigt de sidste år, og nu hvor turneringerne har penge præmier i omegnen af flere millioner kroner, er konkurrencen blevet endnu hårdere. Der findes rigtig mange turneringer, som forgår offline. Ligeså spilles der også mange online turneringer, og ofte spilles kvalifikationsrunder til større turneringer online. Disse kampe ses almindeligvis via streaming på gaming hjemmesider som Twitch og Youtube.

Ved større offline events samles spillere og fans typisk i arenaer eller et stadion, hvor op imod 50.000 personer kan se deres idoler spille og fans kan få lov til at være en del af det kæmpe show, som disse turneringer er kendt for.

Hvorfor Kolding Esport?

Hvorfor skal du lade dit barn bruge tid på esport i vores forening? Fordi det ganske enkelt er det, de synes er fedt. Esport er i nutidens Danmark blevet et element i undervisningen på flere folkeskoler, gymnasier og specielt efterskoler, hvor det er muligt at dyrke sin passion for gaming og samtidig gennemføre sin uddannelse.

I Kolding Esport ønsker vi udover at tilbyde kompetent undervisning i flere populære spiltitler også at have et fokus på sundhed og kost. Mange forældre kender ikke til esport generelt og synes tit, at deres barn bruger for meget tid foran computerskærmen. Problemet med børns computerspil er dog ikke så meget antallet af timer foran skærmen, det er derimod forældrenes bekymring over noget, de ikke forstår og derfor bliver usikre. Det er faktisk bevist at computerspil stimulerer indlæring og sikrer kompetencer som strategisk refleksion, kreativitet, samarbejde og innovation.

Herudover har vi også fokus på det sociale aspekt i at spille på et hold og være en del af en forening med fordele samt de forpligtigelser, der følger med.

Vores holdning

Vi er efterhånden blevet spurgt mange gange om vores holdning til 10-13 årige, der spiller Counter-Strike. Nogle forældre mener, det er direkte skadeligt for børn at spille skydespil, hvor man kan se blod og vold. I Kolding Esport er vi ikke enige, men til gengæld kan vi godt se argumentationen for det, HVIS man vel og mærke sidder alene derhjemme og har oplevelsen for sig selv. Hos Kolding Esport sørger vi for, at vores medlemmer får den rigtige opfattelse af spillet, og vi lærer dem, at håndtere det der foregår på skærmen.

I sin tid, da Counter-Strike bare var en udvidelse til det første Half-Life spil, blev udvidelsen udviklet som en måde at konkurrere og spille mod andre spillere. Vi fokuserer også på at bruge et ordentlig sprog, når vi taler om at skyde fjenderne. Vi skyder dem for at bekæmpe fjenden og vinde kampen. Vi taler IKKE om at dræbe eller slå ihjel. Udviklerne bag Counter-Strike har heller ikke gjort noget særligt ud af blodige eller voldelige detaljer. Fortnite, som vi også underviser i, er et third person shooter. Dette spil indeholder ingen form for blod og er lavet i et nærmest tegnefilmslook. Så dette er i den grad børnevenligt.


Alkohol og rusmidler

Vi tager stor afstand fra alkohol og andre rusmidler, og det er ikke tilladt på nogen måde at medbringe eller nyde hverken alkohol eller andre rusmidler. Dette gælder naturligvis også uden for vores undervisningslokaler. Overholdes dette ikke, er det grund til bortvisning.

 

Trygge rammer

I Kolding Esport henter vi børneattester fra alle vores instruktører og de bestyrelsesmedlemmer, der har med jeres børn at gøre. På denne måde sikrer vi en ren omgangskreds, og vi sørger for, at jeres børn er i trygge hænder hos Kolding Esport.

Mobning

Vi accepterer ingen form for mobning i foreningen. Vi har NUL tolerance, når det gælder mobning, og de implicerede vil blive bortvist fra deres hold, hvis instruktøren bliver opmærksom på, at der er et problem.

Counter-Strike: Global Offensive

Counter Strike er et af de mest populære esport spil, og det er også her, vi møder danske Astralis, der lige nu ligger i topper af eliten. I CS skiftes man i hold af 5 til at spille terrorister og counter-terrorister, hvor man henholdsvis enten skal nå at plante en bombe eller desarmere den – inden holdet udryddes af modstanderne.

Mere om Counter Strike

Fortnite

Fortnite er steget voldsomt i popularitet, og i november 2018 var det oppe på 200 millioner spillere globalt. Der findes flere versioner af spillet, men det mest populære er Battle Royale. Her lander 100 spillere på en ø, og målet er at være den sidste i live ved at udrydde de andre med våben og fælder.

Mere om Fortnite